YouthHustle YouthHustle.com Skip to main content

5th of April - RRB NTPC 1st Shift GK Questions 2016

RRB NTPC GK and GS questions on 5th April 2016 1st Shift. RRB NTPC 1st Shift Review 2016 with the General Awareness and GK questions given on 5th April 2016 is out. People who attended to RRB examination must not download Non technical pdf of RRB exam questions.

23 GK Questions - 1st Shift - 2016

1) What is the national game of USA?
Ans. Baseball

2) What are number of heritage sites in India identified by UNESCO?
Answer: 32

3) In which year Indo-Pakistan war took place?
Ans: 1965

4) Panipat refinery belongs to ________.
Ans: Indian Oil Corporation Limited (IOCL)

5) In which university Dadabhai Naoroji worked as professor?
Answer: University College London as Gujarati Lecturer

6) According to 2015 survey, area covered under forests is ________.
A: 7,01,673

7) Which converts source code into object code?
A: Compiler- High level language and Assembler- Low level Language

8. Panipat Refinery belongs to?
Ans. Haryana (IOCL)

9. Dadabhai Naoroji worked as a professor in which University?
Ans. Elphinstone College

10. Indo-Pak war in which year?
Ans. 1971

11. Which is most populous state according to 2011 census?
Ans. Uttar Pradesh

12. Forest cover of India according to 2015 survey?
Ans. 7,01,673 sq km

13. How many world heritage site in India by UNESCO?
Ans. 32

14. In Computer, Which changes source code into object code?
Ans. 

15. Which is not related to genetic engineering?
Ans.

16. Odd one out? (Yahoo.com, Facebook.com, Whatsapp)
Ans. Whatsapp (Instant Messenger)

18. Law of Inertia was given by?
Ans. Newton

19. How many medals India gets in 12th South Asian Game?
Ans. 188

20. Bio Diesel Locomotive Coming in which Railway Zone?
Ans. Hubli Division

21. Which of the following is not a programming language?
Ans. Assembly Language

22. Rank of India in Human Development Index?
Ans. 130

23. What is the full form of ISI?
Ans. Inter Services Intelligence

Popular Posts:

CCleaner 5.30.6065

CCleaner is a utility program used to clean potentially unwanted files (including temporary internet files, where malicious programs and code tend to reside) and invalid Windows Registry entries from a computer.

CCleaner supports the cleaning of temporary or potentially unwanted files left by certain programs, including Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Windows Media Player, eMule, Google Toolbar, Netscape, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, McAfee, Adobe Flash Player, Sun Java, WinRAR, WinAce, WinZip, GIMP and other applications along with browsing history, cookies, recycle bin, memory dumps, file fragments, log files, system caches, application data, autocomplete form history, and various other data.

The program also includes a registry cleaner to locate and correct problems in the Windows registry, such as missing references to shared DLLs, unused registration entries for file extensions, and missing references to application paths. CCleaner can wipe the…

Recuva 1.53.1087

Recuva is an advanced file recovery software that gets back the files that are deleted from the computer, memory card or some other flash devices. Recuva can recover pictures, music, documents, videos, emails or any other file type you’ve lost. And it can recover from any rewritable media you have: memory cards, external hard drives, USB sticks and more!

Unlike most file recovery tools, Recuva can recover files from damaged or newly formatted drives. Greater flexibility means greater chance of recovery. For those hard to find files, Recuva has an advanced deep scan mode that scours your drives to find any traces of files you have deleted.

Sometimes you want a file gone for good. Recuva secure overwrite feature uses industry- and military-standard deletion techniques to make sure your files stay erased.

Download the Software (Recuva 1.53.1087): File Name: rcsetup153.exe
Software Name: Recuva
Version: 1.53.1087
Developer: Piriform
File Size: 4.2MB
Official Link: https://www.piriform.co…

Wine 1.9.24

Wine is an open source software that enables Linux, Mac, FreeBSD, and Solaris users to run Windows applications without a copy of Microsoft Windows. Wine is free software under constant development. Other platforms may benefit as well.

Wine makes it possible to take advantage of all the Unix strong points (stability, flexibility, remote administration) while still using the Windows applications you depend on. Unix has always made it possible to write powerful scripts. Wine makes it possible to call Windows applications from scripts that can also leverage the Unix environment to its full extent.

Wine makes it possible to access Windows applications remotely, even if they are a few thousand miles away. Wine makes it economical to use thin clients: simply install Wine on a Linux server, and voila, you can access these Windows applications from any X terminal. Wine can also be used to make existing Windows applications available on the Web by using VNC and its Java/HTML5 client.
Wine is O…